Program
Årets Programleder Haddy Njie
Haddy Njie, årets program- og debattleder for Sjømatdagene. Hun vil med sin stødige hånd guide oss gjennom denne spennende konferansen. Haddy Njie er en anerkjent norsk journalist og programleder, kjent for sitt engasjerende og kunnskapsrike nærvær på TV og radio. Hun har en dyp lidenskap for kultur, samfunnsspørsmål og mat, noe som gjør henne til den perfekte verten for Sjømatdagene, der vi feirer Norges sjømatarv og diskuterer viktige emner knyttet til sjømatnæringen.
Nytt for Sjømatdagene 2024 er at det arrangeres «Get Together» på kvelden mandag 22. januar.
Get Together holdes i møterom “Værnes” på Scandic Hell, og starter kl. 19.30 med faglig innhold før det blir servering og mingling.
Tid | Beskrivelse |
---|---|
Tirsdag 23. januar | |
10:00 | Åpning |
Velkommen | |
Åpning av Sjømatdagene 2024 v/Cecilie Myrseth, Fiskeri- og havminister | |
10:30 | Slik blir 2024 |
Makroøkonomisk analyse:Verdensøkonomien sett med norske øyne | |
Sjømatanalyse: Torsk, sild og makrell - hva kan vi forvente av 2024? v/Ola Øvrelid, Banksjef sjømat i SpareBank1 Gruppen | |
Sjømatanalyse: Etterspørselen etter laks er sterk, men hvor skal veksten komme fra? v/Knut-Ivar Bakken, Sjømatanalytiker i SpareBank1 Gruppen | |
Utfordringer og muligheter for norsk sjømat i 2024 v/Eivind Hestvik Brækkan, Sjømatanalytiker i Norges Sjømatråd | |
11:20 - 11:40 | Pause |
En riktig eierstruktur for å møte fremtiden v/Øystein Bø, Adm. Dir. i Formue | |
Et helhetlig tillatelsessystem for fremtiden v/Linda Nøstbakken, Leder i Havbruksutvalget | |
Hvordan endre regelverk og forvaltning for å sikre bærekraftig vekst i akvakulturnæringen? v/Halfdan Mellbye (H), Advokat og Partner i SANDS Advokatfirmaet DA | |
12:40 | Lunsj |
13:40 | Ambisjon for fremtiden |
Hvilke fremtidsambisjoner har aktørene? Sofaprat med makroperspektiv Gustav Witzøe, Styreleder og Gründer av SalMar Alf-Gøran Knutsen, Adm. Dir. i Kvarøy Fiskeoppdrett | |
Fra Rødt til Grønt v/Geir Lasse Tananger, Fagdirektør i Havforskningsinstituttet | |
Muligheter, krav og forventninger til null- og lavslippsteknologi v/Cato Lyngøy, Adm. Dir. i OVUM og Hauge Aqua v/Svein Flølo, Utviklingsdirektør i Hofseth International v/Terje Brevik, Direktør i Rolv Haugarvoll AS | |
14:35 - 15:05 | Pause |
Ambisjon, muligheter og utfordringer innen landbasert oppdrett v/Tore A. Tønseth, VP i Ronja Capital v/Morten Thorvaldsen, Olav Thon Gruppen v/Odd Frode Roaldsnes, CCO Salmon Evolution v/Martin Rasmussen, CEO i Andfjord Salmon | |
Ambisjon, muligheter og utfordringer for havbruk til havs v/Olav Andreas Ervik, Adm. Dir. i Utror | |
Sårbarhet i globale forsyningskjeder i matvarer | |
16:00 | Sjømat og matberedskap |
Fisk og landbruk i en ny handelspolitisk tid v/Arne Melchior, forsker ved NUPI | |
Politikk og næring - Felles ambisjon v/Cecilie Myrseth, Fiskeri- og havminister v/Gustav Witzøe, Styreleder og Gründer av SalMar v/ Alf-Gøran Knutsen, Adm. Dir i Kvarøy Fiskeoppdrett | |
16:50 | Avslutning dag 1 |
19:30 | Bankett med sjømatbuffet |
Tid | Beskrivelse |
---|---|
Onsdag 24. januar | |
09:15 | Oppstart dag 2 |
Motivasjonsforedrag v/Odd-Bjørn Hjelmeseth | |
10:00 | Tillit og markedsadgang |
Fiskemarkedet USA 2024 - How to make it in America v/Thomas Tolla Jakobsen, analytiker forbruker og markedsføring i Sjømatrådet | |
Markedsutsikter for norsk laks i det asiatiske markedet v/Botholf Stolt-Nielsen, CEO Ocean Suprime | |
Alt handler om tillit - hva må næringen gjøre, og politisk analyse frem mot 2025 v/Jan Erik Larsen, CEO og Partner i Kruse Larsen v/Veronica Isabel Pedersen, Seniorrådgiver i Kruse Larsen | |
11:05 | Pause og utsjekk av rom |
11:30 | Sjø og land - hand i hand |
Hvordan treffer kvotemeldingen? | |
11:55 | Teknologi og bærekraft |
Pathogen Control: Exploring Proactive and Mitigative Measures for Cross-Contamination and Listeria v/Anne-Marie Svinth, Ecolab | |
Fremtidens råvarer og rammevilkår v/Vegard Denstadli, Teknisk direktør Biomar | |
Ta kontroll på fiskevelferd, bærekraft og lønnsomhet v/Berit Lunde Heltne, Gründer og markedssjef i Waive | |
Oppsummering og avslutning av konferansen v/Programleder Haddy Njie og Robert Eriksson, Adm. Dir. i Sjømatbedriftene | |
13:05 | Lunsj |