Program

Årets Programleder Haddy Njie

Haddy Njie, årets program- og debattleder for Sjømatdagene. Hun vil med sin stødige hånd guide oss gjennom denne spennende konferansen. Haddy Njie er en anerkjent norsk journalist og programleder, kjent for sitt engasjerende og kunnskapsrike nærvær på TV og radio. Hun har en dyp lidenskap for kultur, samfunnsspørsmål og mat, noe som gjør henne til den perfekte verten for Sjømatdagene, der vi feirer Norges sjømatarv og diskuterer viktige emner knyttet til sjømatnæringen.

Nytt for Sjømatdagene 2024 er at det arrangeres «Get Together» på kvelden mandag 22. januar.
Get Together holdes i møterom “Værnes” på Scandic Hell, og starter kl. 19.30 med faglig innhold før det blir servering og mingling.

TidBeskrivelse

Tirsdag 23. januar

10:00

Åpning

Velkommen
Kulturelt innslag v/Dag Erik Oksvold
Velkommen v/Robert Eriksson, Adm. Dir. i Sjømatbedriftene

Åpning av Sjømatdagene 2024
v/Cecilie Myrseth, Fiskeri- og havminister

10:30

Slik blir 2024

Makroøkonomisk analyse:Verdensøkonomien sett med norske øyne
v/Elisabeth Holvik, Sjefsøkonom i SpareBank1 Gruppen

Sjømatanalyse: Torsk, sild og makrell - hva kan vi forvente av 2024?
v/Ola Øvrelid, Banksjef sjømat i SpareBank1 Gruppen
Sjømatanalyse: Etterspørselen etter laks er sterk, men hvor skal veksten komme fra?
v/Knut-Ivar Bakken, Sjømatanalytiker i SpareBank1 Gruppen
Utfordringer og muligheter for norsk sjømat i 2024
v/Eivind Hestvik Brækkan, Sjømatanalytiker i Norges Sjømatråd

11:20 - 11:40

Pause

En riktig eierstruktur for å møte fremtiden
v/Øystein Bø, Adm. Dir. i Formue
Et helhetlig tillatelsessystem for fremtiden
v/Linda Nøstbakken, Leder i Havbruksutvalget
Hvordan endre regelverk og forvaltning for å sikre bærekraftig vekst i akvakulturnæringen?
v/Halfdan Mellbye (H), Advokat og Partner i SANDS Advokatfirmaet DA

12:40

Lunsj

13:40

Ambisjon for fremtiden

Hvilke fremtidsambisjoner har aktørene? Sofaprat med makroperspektiv
Gustav Witzøe, Styreleder og Gründer av SalMar
Alf-Gøran Knutsen, Adm. Dir. i Kvarøy Fiskeoppdrett
Fra Rødt til Grønt
v/Geir Lasse Tananger, Fagdirektør i Havforskningsinstituttet
Muligheter, krav og forventninger til null- og lavslippsteknologi
v/Cato Lyngøy, Adm. Dir. i OVUM og Hauge Aqua
v/Svein Flølo, Utviklingsdirektør i Hofseth International
v/Terje Brevik, Direktør i Rolv Haugarvoll AS

14:35 - 15:05

Pause

Ambisjon, muligheter og utfordringer innen landbasert oppdrett
v/Tore A. Tønseth, VP i Ronja Capital
v/Morten Thorvaldsen, Olav Thon Gruppen
v/Odd Frode Roaldsnes, CCO Salmon Evolution
v/Martin Rasmussen, CEO i Andfjord Salmon
Ambisjon, muligheter og utfordringer for havbruk til havs
v/Olav Andreas Ervik, Adm. Dir. i Utror

Sårbarhet i globale forsyningskjeder i matvarer
v/Alexander Huth, Senior Economist i Oslo Economics

16:00

Sjømat og matberedskap

Fisk og landbruk i en ny handelspolitisk tid
v/Arne Melchior, forsker ved NUPI
Politikk og næring - Felles ambisjon
v/Cecilie Myrseth, Fiskeri- og havminister
v/Gustav Witzøe, Styreleder og Gründer av SalMar
v/ Alf-Gøran Knutsen, Adm. Dir i Kvarøy Fiskeoppdrett

16:50

Avslutning dag 1

19:30

Bankett med sjømatbuffet 


TidBeskrivelse

Onsdag 24. januar

09:15 

Oppstart dag 2

Motivasjonsforedrag
v/Odd-Bjørn Hjelmeseth

10:00

Tillit og markedsadgang

Fiskemarkedet USA 2024 - How to make it in America
v/Thomas Tolla Jakobsen, analytiker forbruker og markedsføring i Sjømatrådet
Markedsutsikter for norsk laks i det asiatiske markedet
v/Botholf Stolt-Nielsen, CEO Ocean Suprime
Alt handler om tillit - hva må næringen gjøre, og politisk analyse frem mot 2025
v/Jan Erik Larsen, CEO og Partner i Kruse Larsen
v/Veronica Isabel Pedersen, Seniorrådgiver i Kruse Larsen

11:05

Pause og utsjekk av rom

11:30

Sjø og land - hand i hand

Hvordan treffer kvotemeldingen?
v/Tommy Torvanger, Konsernsjef i Nergård
v/Morten H. Jensen, CEO Nordic Group og Kommersiell direktør Hvitfisk i INSULA

11:55

Teknologi og bærekraft

Pathogen Control: Exploring Proactive and Mitigative Measures for Cross-Contamination and Listeria
v/Anne-Marie Svinth, Ecolab
Fremtidens råvarer og rammevilkår
v/Vegard Denstadli, Teknisk direktør Biomar
Ta kontroll på fiskevelferd, bærekraft og lønnsomhet
v/Berit Lunde Heltne, Gründer og markedssjef i Waive
Oppsummering og avslutning av konferansen
v/Programleder Haddy Njie og Robert Eriksson, Adm. Dir. i Sjømatbedriftene

13:05

Lunsj