Program

Årets Programleder Haddy Njie
Haddy Njie, årets program- og debattleder for Sjømatdagene. Hun vil med sin stødige hånd guide oss gjennom denne spennende konferansen. Haddy Njie er en anerkjent norsk journalist og programleder, kjent for sitt engasjerende og kunnskapsrike nærvær på TV og radio. Hun har en dyp lidenskap for kultur, samfunnsspørsmål og mat, noe som gjør henne til den perfekte verten for Sjømatdagene, der vi feirer Norges sjømatarv og diskuterer viktige emner knyttet til sjømatnæringen.
Det arrangeres «Get Together» på kvelden mandag 24. mars.
Get Together holdes på Scandic Hell, og starter kl. 19.00 med faglig innhold før det blir servering og mingling.
Det vil bli servert enkel mat, og mulighet for å kjøpe drikke.
Tid | Beskrivelse |
---|---|
19:00 | Dørene åpnes |
19:10 | Velkommenv/administrerende direktør Robert H. Eriksson |
19:10 | Norsk havbruksmuseum - En formidler av historie - samtid og fremtid
v/museumsdirektør Jørgen Fjeldvær |
19:30 | Prosjekt Løvetannv/Mats Grimsæth |
19:50 | Havbruk kan by på mange nye og bedre løsningerv/Roar Paulsen Aqua Farm |
20:10 | Avslutning |
20:20 | Mingling så lenge du orker
- ikke lengre enn at du er frisk og opplagt til konferansen kl. 10:00 dagen etter
|
Tid | Beskrivelse |
---|---|
Tirsdag 25. mars | |
10:00 - 11:20 | Del 1 Åpning - tall og analyse |
Kulturelt innslag - Har du fyr | |
Velkommen | |
Åpning av Sjømatdagene 2025 v/Marianne Sivertsen Næss, Fiskeri- og havminister | |
Sjømatåret 2025 - tall og analyse | |
Makroøkonomisk analyse | |
Sjømatanalyse: Laks og ørret v/Knut-Ivar Bakken, Sjømatanalytiker i SpareBank 1 Market | |
Sjømatanalyse: Torsk, sild og makrell - hva kan vi forvente av 2025? v/Ola Øvrelid, banksjef sjømat, Sparebank 1 SMN | |
11:20 - 11:40 | Del 2 Politikk og forutsigbarhet |
Næringsdrivende i Norge v/Frode Arntsen, konsernsjef SalMar, | |
11:40 - 12:00 | Pause |
12:00 - 13:00 | Del 2 Politikk og forutsigbarhet fortsetter |
Forutsigbarhet og politiske løsninger for fremtiden v/Erna Solberg partileder, Høyre | |
Hva vil dominere valgkampen og hvem vinner valget 2025? v/Aslak Eriksrud, Politisk kommentator i TV2 | |
13:00 - 14:00 | Lunsj |
14:00 - 15:45 | Del 2 Politikk og forutsigbarhet fortsetter |
Kan staten effektiviseres og slankes | |
Ambisjon og forventninger for fremtiden | |
Hvordan henger politikk og juss sammen? v/Halfdan Melbye, advokat og partner i SANDS | |
Politiske ambisjoner og løsninger for sjømatnæringen v/Marianne Sivertsen Næss, Arbeiderpartiet | |
15:45 - 16:10 | Pause |
16:10 - 17:10 | Del 3 Verdiskapning og arbeidskraft |
En lønnsom Sjømatindustri - en mulighet eller utopi | |
Kampen om arbeidskraft - alle vil ha mer bearbeiding, men hvem skal gjøre jobben? v/ Maalfrid Brath, CEO Manpower Norden | |
17:10 | Avslutning dag 1
v/Haddy Njie |
19:45 - 00:00 | Festmiddag med sjømatbuffet |
Vi gjør oppmerksomme på at programmet kan bli endret. |
Tid | Beskrivelse |
---|---|
Onsdag 26. mars | |
09:00 - 10:00 | Del 4 Digital sikkerhet |
Digital sikkerhet - hvor rustet er du? | |
10:00 - 10:35 | Del 5 Tillit |
Sjømatnæringen sett utenfra v/Trond Blindheim, omdømmeekspert | |
Hvordan gjenopprette den tapte tillit v/Hilde Talseth, adm. dir. i Norsk Kylling v/Céline Løstegård, seniorrådgiver og veterinær Dyrevernalliansen | |
10:35 - 11:00 | Pause og utsjekk |
10:55 - 12:25 | Del 5 Tillit fortsetter |
Rask omstilling til kortreist og bærekraftig fôr | |
Hva er status for fiskehelse og fiskevelferd - hvilke tiltak vil funke? v/Bjørn Gillund, Global Technical Development Manager, Previwo | |
Øya det norske forsvaret forlot og verdensledende matvareteknologi inntok v/Roy Pettersen, gründer og funder, Andfjord Salmon | |
I fellesskap løses utfordringene v/Gun Peggy Knudsen, adm. dir. Veterinærinstituttet v/Ingunn Midttun Godal, adm. dir i Mattilsynet v/Frank Bakke-Jensen, Fiskeridirektør Fiskeridirektoratet | |
12:25 - 13:05 | Del 6 En ny handelspolitisk hverdag |
Hvordan påvirker Trump norsk sjømat? | |
Geopolitikk - USA, KINA og RUSSLAND - hva nå? | |
13:05 | Oppsummering og avslutning av konferansenv/Programleder Haddy Njie og Robert Eriksson |
13:15 - 14:10 | Lunsj |
Vi gjør oppmerksomme på at programmet kan bli endret. |