Z

DATO

10. - 11. Januar 2023

PROGRAM

Se hele programmet

Påmelding

Ordinær: 5 950 kr
Student/presse: Gratis

Velkommen til Sjømatdagene 2021!

Sammen med en rekke sentrale aktører vil vi gjennom tre studiosendinger sette den næringspolitiske dagsorden for sjømatbransjen også i 2021.

Sjømatdagene ledes av den erfarne programlederen Erik Wold, og sendes fra klokken
10 – 11 hver dag i 3 dager. Du som deltaker vil også få tilgang til sendingene i ettertid. På denne måten kan du selv velge hva du vil se, når du vil se det og hvor du vil se det! Du vil blant annet også få tilgang til den ferskeste utgaven av «Norsk Sjømat», og mulighet til å booke møter med våre digitale utstillere.

Vi «sees» på Sjømatdagene 2021.

Program

Dag 1

19. januar 10:00-11:00

Økonomi og marked

Dag 2

20. januar 10:00-11:00

Teknologi, transport og trender

Dag 3

21. januar 10:00-11:00

BREXIT, Fangst og konsum

Programleder

Erik Wold

Program- og debattleder som leder sendingene med en stødig hånd!

19. januar 10:00-11:00

Marked og Økonomi

^

H.K.H Kronprins Haakon hilser Sjømatnæringen

^

Utfordringer og muligheter i en ny tid

Fiskeri- og sjømatminister – Odd Emil Ingebrigtsen og Robert Eriksson – Administrerende direktør i Sjømatbedriftene

^

Ett år med Korona økonomi – Hvordan vil dette prege Norges konkurransekraft og den globale handel?

Frank Jullum – Sjeføkonom i Danske Bank

^

Hva kan hvitfisknæringen forvente i 2021

Finn Arne Egeness – Sjømatanalytiker i Nordea Market

^

Opptur eller stagnasjon for laks og ørret i 2021?

 Knut Ivar Bakken – Sjømatanalytiker i Danske Bank

^

PARTILEDERDUELL – Sjømatnæringens betydning for økt verdiskapning, sysselsetting, distriktspolitikken og velferd.

Partileder FrP – Siv Jensen, Partileder V – Guri Melby, Partileder Sp – Trygve Slagsvold Vedum, Nestleder Ap – Bjørnar Skjæran

Odd Emil Ingebrigtsen

Fiskeri-
og sjømatminister

Mer info

Odd Emil Ingebrigtsen ble utnevnt til fiskeri- og sjømatminister 13. mars 2020. Han kom fra stillingen som statssekretær i Olje- og energidepartementet. Før det var han administrerende direktør i energiselskapet Indre Salten Energi AS. Han har tidligere innehatt flere lederstillinger og styreverv i privat næringsliv i hjembyen Bodø og omegn. Av politisk erfaring har han 24 år bak seg i kommunestyret i Bodø, hvorav åtte av dem i formannskapet. Han har også vært Bodø Høyres ordførerkandidat. Han rakk nesten å bli ferdigutdannet innen fiskeriøkonomi fra Høgskolen i Bodø i 1986, men reiste i stedet til Oslo for å bli generalsekretær i Unge Høyres Landsforbund.

Kilde: www.regjeringen.no

Robert Eriksson

Adm. direktør,
Sjømatbedriftene

Mer info

Robert Eriksson er Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, og tidligere politiker (Frp). Han var innvalgt på Stortinget fra Nord-Trøndelag 2005–2013 og var leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité 2009–2013. Mellom 2013 og 2015 var han arbeids- og sosialminister i Erna Solbergs regjering. Etter at han sluttet i politikken i 2015 har han jobbet som PR-konsulent i firmaet MSLGROUP og som lobbyist for sjømatindustrien. Han ble i 2017 ansatt som Administrerende direktør i Sjømatbedriftene

Frank Jullum

Sjeføkonom i
Danske Bank

Mer info

Frank Jullum er sjefsøkonom i Danske Bank. Han har utdannelse fra Universitet i Oslo, har tidligere vært sjeføkonom i Danske Markets, og arbeidet som makroanalytiker i Nordea. Han har videre erfaring fra Finansdepartementet og Finanstilsynet.

Finn Arne Egeness

Sjømatanalytiker
Nordea Market

Mer info

Sjømatanalytiker. Finn-Arne Egeness er forsker ved Fiskeriforskning hvor han arbeider med suksesskriterier og læring i produktutvikling. Han er utdannet fiskerikandidat fra Norges fiskerihøgskole.

Knut-Ivar Bakken

Sjømatanalytiker i
Danske Bank

Mer info

Knut Ivar Bakken er sjømatanalytiker i Danske Bank. Han har mer enn 13 års erfaring fra sjømatindustrien som både aksje og kredittanalytiker. I 2019 ble Bakken kåret til den beste aksjeplukkeren i Norden i en kåring av Refinitiv, som måler hvem som har truffet best på sine aksjeanbefalinger løpet av de siste 12 månedene. Han har tidligere vært analytiker i DNB Markets og Pareto, og er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Guri Melby

Partileder V

Mer info

Guri Melby er leder i Venstre og kunnskaps- og integreringsminister i Erna Solbergs blågrønne regjering. Guri var tidligere medlem i Venstres sentralstyret og leder for Venstres programkomite 2021. Guri var fast møtende vararepresentant på Stortinget mens Trine Skei Grande satt i regjering, og var Venstres finanspolitiske talsperson. Guri var byråd for miljø- og samferdsel i Oslo (2013–2015). Etter kommunevalget i 2015 ble hun gruppeleder for Venstre i Oslo (2015–2018) og nestleder i samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo bystyre. Hun har også vært bystyrerepresentant i Trondheim i perioden 2007–2011, og medlem av Orkdal kommunestyre i 1999–2007. Guri har også en mastergrad i nordisk fra NTNU

Kilde: www.venstre.no

Trygve Slagsvold Vedum

Partileder Sp

Mer info

Trygve Slagsvold Vedum er en norsk gårdbruker og politiker (Sp). Han har vært leder i Senterpartiet siden 2014 og har vært innvalgt på Stortinget siden høsten 2005. Han har hatt ulike verv i Senterungdommen fra 1993 og var leder i Senterungdommen fra 2002 til 2004. Ved stortingsvalget i 2017 var han Senterpartiets førstekandidat i Hedmark. Vedum var landbruksminister i Jens Stoltenbergs andre regjering fra juni 2012 til regjeringsskiftet etter stortingsvalget i 2013. Fra høsten 2013 er han medlem av Stortingets finanskomite. Vedum er utdannet agronom fra Jønsberg landbruksskole fra 1997, studerte realfag ved Høgskolen i Hedmark 1997–1998 og tok grunnfag i sosiologi og mellomfag i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo i perioden 1999–2002.

Kilde: www.wikipedia.org

Siv Jensen

Partileder FrP

Mer info

Siv Jensen er en norsk politiker og leder av Fremskrittspartiet. Jensen var 2013–2020 finansminister i Erna Solbergs regjering. Hun overtok som partileder i 2006, og har opparbeidet seg en sterk stilling i partiet. Under hennes ledelse har partiet stått samlet. Siden 1994 har hun vært yrkespolitiker på heltid, som rådgiver i Frps bystyregruppe i Oslo 1994–1997 og stortingsrepresentant for Frp fra 1997. Siv Jensen gikk på Oslo Handelsgymnasium i 1985-1988 og er utdannet diplomøkonom fra NHH 1992.

Kilde: www.snl.no

Bjørnar Skjæran

Nestleder Ap

Mer info

Bjørnar Skjæran har yrkesbakgrunn som gårdbruker og selvstendig næringsdrivende. Han kommer fra Lurøy kommune i Nordland, hvor han også var ordfører i perioden 2011-2015. I dag er han gruppeleder for Arbeiderpartiet på fylkestinget i Nordland. Han ble medlem av AUF da han gikk på videregående skole i Mo i Rana. Skjæran har sittet i sentralstyret siden 2013, og ble valgt til nestleder i Arbeiderpartiet i 2019.

Kilde: www.arbeiderpartiet.no

20. januar 10:00-11:00

Teknologi, transport og trender

^

Hvor skal fremtidens laks produseres – På land, til havs, eller i våre fjorder?

Håkon Andre Berg – Administrerende direktør i Salmon Evolution, Inge Berg – Laksegründer og eier av Nordlaks konsernet og Roger Hofseth – Konsernsjef i Hofseth International AS

^

Fiskevelferd – Bør dødelighet og rømming bli en del av vekstregimet?

Torill Moseng – President i Veterinærforeningen og Aino Olaisen – Styreleder i Nova Sea

^

Hvordan teknologi kan bidra til økt lønnsomhet og bedre fiskevelferd

Roy Angelvik – Leder Atea Havbruk

^

Bedre markedsadgang, og økt fortjeneste med Seafood Trust

Espen Braathe – Europasjef i IBM Food Trust,
Steinar Sønsteby – Konsernsjef i Atea og
Marte Lund Myran – Markedssjef i Norwegian Seafood Trust AS   

^

Sjømatnæringens transportbehov henger vekst og infrastruktur sammen?

Geir A. Mo – Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Helge Orten – Leder av stortingets transport- og kommunikasjonskomite og Jenny Følling – Leder av Nasjonal Rassikringsgruppe

Håkon Andrè Berg

Administrerende direktør i Salmon Evolution

Mer info

Håkon Andrè Berg har vært konstituert i stillingen som Administrerende direktør i Salmon Evolution siden mars i år, og var før det finansdirektør i selskapet. Berg har styreerfaring fra en rekke bedrifter innen havbasert næring, og har de siste årene jobbet med finansiell og strategisk rådgiving, styrearbeid, internasjonalisering og transaksjoner gjennom egen virksomhet og andre selskaper. Før dette var han partner og en del av etablerergruppen i Broodstock Capital. Han har ellers bred erfaring fra private equity, m&a og kapitalmarkedet fra posisjoner i selskaper som Argentum, og Midvestor Management.

Kilde: www.ilaks.no

Inge Berg

Eier av
Nordlaks konsernet

Mer info

For 30 år siden startet Inge Berg opp med to tomme hender på Stokmarknes i Vesterålen. Sakte men sikkert har han bygget opp Nordlaks til å bli et av Norges mest lønnsomme oppdrettsselskaper med en omsetning på over 3 milliarder kroner.

Kilde: www.finansavisen.no

Roger Hofseth

Administrerende direktør i
Hofseth International AS

Mer info

Roger Hofseth har bred og omfattende operasjons- og ledererfaring i sjømatnæringen. Han har vært styremedlem i Hofseth BioCare siden han etablerte selskapet i 2009. Han trådte inn som administrerende direktør august 2017, og er for tiden også administrerende direktør i Hofseth International AS og Hofseth Aqua AS.

Torill Moseng

President i
Veterinærforeningen

Mer info

Torill Moseng er inne i sin fjerde periode som president for Vetrinærforeningen. Hun er også videpresident i Federation of Veterinarians of Europe – som representerer over 300 000 veterinærer i Europa. Hun har også sittet som Generalsekretær i UEVP som er praktiserende veterinærers forening i Europa og i samme forening også Visepresident. Moseng mener det er viktig med internasjonal forståelse og kunnskap – og kanskje særlig innenfor AKVA. Hun har også over 20 års erfaring i klinisk praksis som veterinær, både som arbeidsgiver og arbeidstaker. Hennes arbeid på klinikk har vært i hovedsak kirurgi. Hun har også i over 20 år jobbet som fagmedarbeider (veterinær) i live TV, i God Morgen Norge TV2.

Aino Olaisen

Styreleder i
Nova Sea

Mer info

Aino Olaisen er fiskeoppdretter fra Lovund på Helgelandskysten, og er svært opptatt av havbruk. Hun er styreleder i Nova Sea, der hun og familien også er hovedaksjonær. Aino Olaisen er også opptatt av utvikling av lokalsamfunn, og har hatt noen politiske verv, blant annet som varaordfører i Lurøy kommune. Hun er også medlem i det regjeringsoppnevnte utvalget Norge mot 2025.

Roy Angelvik

Leder
Atea Havbruk

Mer info

Tidligere statssekretær Fiskeri og Havbruk (2015-2020). Han har også vært lokallagsleder, fylkesleder og kommunestyrerepresentant for FrP i Sør-Trøndelag. 

Han er utdannet kokk med læretid fra Britannia Hotel i Trondheim.

Espen Braathe

Europasjef i
IBM Food Trust

Mer info

Espen Braathe kom til IBM programmeringsinstruktør i 2000, men hans engasjement for å kombinere teknologi og virksomhet gjorde at han påtok seg rollen som Nordisk leder for Emerging Business Group i IBM, hvor han hjalp med å revolusjonere RFID og sporbarhetsløsninger i en rekke bransjer, inkludert mat. Etter syv år med å forbedre verdens matvarekjeder med et banebrytende sporbarhetsselskap, vendte han tilbake til IBM for å hjelpe IBM Food Trust i Europa, der han har fortsatt sin lidenskap for å gjøre verdens matforsyningskjeder tryggere og mer bærekraftig.

Steinar Sønsteby

Konsernsjef
i Atea

Mer info

Steinar Sønsteby har vært administrerende direktør i Atea ASA siden januar 2014. Atea er ledende innen IT-infrastruktur i Norden og Baltikum, med 7 200 ansatte og en omsetning på mer enn 4 milliarder dollar. Sønsteby har bred ledererfaring fra topplederstillinger i Norden igjennom mer enn 25 år, og totalt har Steinar Sønsteby 30 års erfaring fra IT-bransjen. Under Steinars ledelse har Atea levert både solid omsetningsvekst, mer enn dobling av aksjekursen og imponerende aksjonæravkastning via utbytte. Steinar har en Bachelor of Engineering fra University of Utah og en grad i økonomi fra Handelshøyskolen i Oslo.

Marte Lund Myran

Markedssjef i Norwegian Seafood Trust AS   

Mer info

Marte Lund Myran, Markedssjef i Norwegian Seafood Trust kommer for å dele sine tanker om fordelene med å spore norsk sjømat og samarbeidet med Atea og IBM.

Geir A. Mo

Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund

Mer info

Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund siden 2012. Tidligere stabssjef og generalsekretær i Fremskrittspartiet fra 1994 til 2012. Han har også fire år bak seg som styreleder i Trygg Trafikk Nå er han president i KNA – Kongelig Norsk Automobil Club og og styreleder i OFV-Opplysningsrådet for Vegtrafikken.

Helge Orten

Leder av stortingets transport- og kommunikasjonskomite

Mer info

Helge Orten er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole (1989) og var økonomisjef ved Sjøvik AS fra 1991 til 2003, og prosjektleder ved Oshaug Metall fra 2008 til 2013. Han var medlem av Midsund kommunestyre fra 1991 til 2011, ordfører fra 2003 til 2011. Han var medlem av Møre og Romsdal fylkesting fra 2011 til 2015, og leder av Møre og Romsdal Høyre fra 2010 til 2014. Helge Orten har vært stortingsrepresentant for Møre og Romsdal siden 2013.

Jenny Følling

Leder av Nasjonal
Rassikringsgruppe

Mer info

Jenny Følling sitter i Vestland fylkesting og utvalget for Samferdsel og mobilitet. Hun er tidligere fylkesordfører i Sogn og Fjordane, og tidligere ordfører i Gaular kommune. Sitter nå som varaordfører i nye Sunnfjord kommune, i KS sitt hovedstyre og i konsernstyret til KLP. Jenny Følling har i hele sitt politiske liv jobbet med samferdsel, kommunikasjon og trygge gode veger, slik at folk og varer kjem trygt og raskt fram.

21. januar 10:00-11:00

BREXIT, Fangst og konsum

^

BREXIT- og går sjø og land hand i hand i norsk fiskeripolitikk?

Fiskeri- og sjømatminister – Odd Emil Ingebrigtsen og Tommy Torvanger -Konsernsjef i Nergård

^

Hvordan har Covid-19 påvirket sjømatmarkedet her hjemme?

Camilla Beck – Markedsdirektør i Norges Sjømatråd

^

Advokatens speakers corner

Halfdan Mellbye – Partner, SANDS Advokatfirma

^

Maskinsynløsninger for arts- og vektestimering av fangst

Elling Ruud Øye – Forsker, SINTEF Ocean

^

Idretten + sjømatnæringen = sunnere kosthold for barn og unge

Berit Kjøll – President i Norges Idrettsforbund og Robert Eriksson – Administrerende direktør i Sjømatbedriftene

^

Jakten på kvinner i fiskerinæringen

 Emma Johanne Ingebrigtsen – Mastergradsstudent ved NTNU

^

Årets navn i sjømatnæringen

Fiskeribladet presenterer årets navn i sjømatnæringen

^

Kulturelt innslag

 Adrian Jørgensen – Sanger, musiker og fiskerøkter

Odd Emil Ingebrigtsen

Fiskeri-
og sjømatminister

Mer info

Odd Emil Ingebrigtsen ble utnevnt til fiskeri- og sjømatminister 13. mars 2020. Han kom fra stillingen som statssekretær i Olje- og energidepartementet. Før det var han administrerende direktør i energiselskapet Indre Salten Energi AS. Han har tidligere innehatt flere lederstillinger og styreverv i privat næringsliv i hjembyen Bodø og omegn. Av politisk erfaring har han 24 år bak seg i kommunestyret i Bodø, hvorav åtte av dem i formannskapet. Han har også vært Bodø Høyres ordførerkandidat. Han rakk nesten å bli ferdigutdannet innen fiskeriøkonomi fra Høgskolen i Bodø i 1986, men reiste i stedet til Oslo for å bli generalsekretær i Unge Høyres Landsforbund.

Kilde: www.regjeringen.no

Tommy Torvanger

Konsernsjef,
Nergård

Mer info

Nergård er en sjømatkonsern som fanger, foredler, kjøper og selger villfisk. Konsernet sysselsetter rundt 450 ansatte langs kysten av Nord-Norge og har en omsetning på litt over 2,5 milliarder kroner per år og vokser. Tommy Torvanger startet i Nergård i 2011 som økonomidirektør og har vært administrerende direktør og styreleder fra 2013. Han har jobbet med sjømat siden 2002, og før dette arbeidet han innen finans.

Kilde: www.arcticfrontiers.com

Camilla Beck

Markedsdirektør i
Norges Sjømatråd

Mer info

Camilla Beck har mer enn 20 års erfaring fra ledende stillinger innen markedsføring, kommunikasjon og produktutvikling, og kommer sist fra stillingen som direktør for kommunikasjon og bærekraft i Insula. Hun har også vært markedssjef i datterselskapet Lofotprodukt AS. Der vant hun Gullfisken sammen med Try i 2015.

Halfdan Mellbye

Partner,
SANDS Advokatfirma

Mer info

Halfdan er spesialist på reguleringen av fiskeri- og oppdrettsnæring og har arbeidet med disse næringene de siste 30 årene. Han har særlig omfattende erfaring og kompetanse på den offentlige reguleringen av fiskeoppdrett i Norge og på fiskesalgslagsloven. Halfdan er forfatter av en rekke artikler om juridiske spørsmål og har skrevet boken «Rettslig regulering av Norsk akvakultur.

Berit Kjøll

President i
Norges Idrettsforbund

Mer info

Berit Kjøll overtok som idrettspresident i 2019. Hun er utdannet markedsøkonom fra Norges Markedshøyskole og er høyskolekandidat i reiseliv fra Oppland Distriktshøgskole. Hun har også videreutdannelse i ledelse fra INSEAD og Harvard Business School. Berit Kjøll har en variert bakgrunn, og har jobbet som administrerende direktør i blant annet Universitetenes Reisebyrå 1986–1991, i Norgesparken ASA (Tusenfryd og Vikinglandet) fra 1991 til 1998 og for Flytoget 1998–2002. Fra 2002 til 2003 var Kjøll konsernsjef i Steen & Strøm ASA, og fra 2003 til 2011 divisjonsdirektør for privatmarkedet i Telenor. Fra 2011 til 2019 var hun direktør for Huawei Norge.

Kilde: www.snl.no

Emma Johanne Ingebrigtsen

Mastergradsstudent
ved NTNU

Mer info

Emma Johanne Ingebrigtsen er mastergradsstudent i sosiologi ved NTNU. For tiden arbeider hun med sin avsluttende masteroppgave, hvor hun forsker på ulike kvinners erfaringer av å være fiskere i et såpass mannsdominert yrke. Som snart 5-årig sosiologistudent er hun opptatt av individ og samfunn, og hvordan disse former og formes om hverandre. Emma kommer fra en fiskerfamilie fra det nordnorske fiskeværet Gjesvær, og hun er opptatt av en bærekraftig utvikling for fiskerinæringen og kysten.

Adrian Jørgensen

Sanger, musiker og fiskerøkter

Mer info

Adrian Jørgensen er fra Bindal helt sør i Nordland, og har røtter i helgelandskystens havbruk- og landbruksmiljø. Siden han var 16 år har han levd et dobbeltliv som fiskerøkter og låtskriver, og reist mye rundt og holdt konserter. Gjennombruddet hadde han i 2013, da han kom på andre plass i «The Voice». I 2016 slapp han singelen «Baby It’s Time» som ble B-listet på P1 i 13 uker. Adrians foreløpig største hit er den trønderske versjonen av superhiten «Despacito» (2018). Denne har han spilt inn sammen med Carina Dahl og de mottok i august 2019 gullplate for 3 millioner avspillinger av låta. I 2018 slapp han også singelen «I’m so Faded» i tillegg til 5 andre låter. Den 2. mars 2019 sto han på scenen i Oslo Spektrum under Melodi Grand Prix finalen hvor han endte på 2. plass med låta «The Bubble». Sangen ble spilt mye på radio og gikk rett inn på «Spotify Top 50» 2 dager etter finalen.

Våre sponsorer

Sjømatdagene er et årlig arrangement for alle som har interesse for sjømatnæringa. Sjømatdagene arrangeres av Sjømatbedriftene.

Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no

Følg oss gjerne
på sosiale medier!