På sporet av den nye tid

13 Dec, 2019

Det nye sporbarhetssystemet Fresh Insights til IBM vil gi en ny tid for matindustrien. Sammen med IBM, Atea og det amerikanske selskapet Golden State Food, er Kvarøy Fiskeoppdrett involvert i pilotprosjektet som kommer til å endre hvordan sporing foregår innen sjømatindustrien. Få med deg verdenslanseringen på Sjømatdagene.

Fresh Insights er unikt fordi det er et sporingssystem som bruker blokkjede-teknologi til å lage et helt uavhengig system for sporing fra produksjon til forbruker. Løsningen kobler effektivt sammen informasjon fra ulike systemer og gir sikker dokumentasjon gjennom hele kjeden fra produsent til forbruker.

Omtrent en tredel av all mat kastes. Et troverdig og raskt sporbarhetssystem vil være til god hjelp for å redusere matsvinn. Eventuelle avvik og andre forhold oppdages umiddelbart.

Alf-Gøran Knutsen er daglig leder i familiebedriften Kvarøy Fiskeoppdrett og de er det første sjømatselskapet som tar i bruk den nye teknologien. Han overtok ledelsen av bedriften i 2008 uten erfaring eller utdanning innen oppdrettsnæringen, og han har derfor aldri vært redd for å tenke nytt – blant annet innen bærekraft og miljø.
Selskapet har gode kontakter mot matvarebransjen i USA, hvor systemet i dag er utbredt med aktører som Walmart, Nestle, Dole Food og Unilever.

– Vi er de første som tar i bruk dette systemet innen sjømatindustrien, sier han.

Få med deg verdenslanseringen av Fresh Insights for sjømatindudstrien med Alf-Gøran Knutsen fra Kvarøy Fiskeoppdrett, Espen Braathe fra IBM Europe, Trond Henriksen fra Atea og Bob Wolpert fra Golden State Food under Sjømatdagene 2020.

Sjømatdagene er et årlig arrangement for alle som har interesse for sjømatnæringa. Sjømatdagene arrangeres av Sjømatbedriftene.

Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Følg oss gjerne
på sosiale medier!

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)